Persoverzicht van vrijdag 8 december 2023

Feiten van 07/12/2023 om 6 uur tot 08/12/2023 om 6 uur

Mechelen, Raghenoplein: Inbraak in twee personenwagen die geparkeerd staan op de openbare weg. Telkens wordt een raam van het voertuig beschadigd. In een voertuig wordt een zonnebril gestolen en in de andere wagen een sleutelbos en een portefeuille (identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom).

Mechelen, Kattestraat: Diefstal uit een garage. Een niet-slotvaste garage wordt betreden. Nadeel een fiets.





Resultaten controleactie dierenwelzijn

Dinsdag 5 december 2023 voerde lokale politie Rivierenland in samenwerking met de Inspectiedienst Dierenwelzijn Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos een controleactie uit op de verzorging en huisvesting van (huis)dieren.  Bij deze actie werden meerdere dieren, door het ontbreken van (voldoende) medische verzorging of het ontbreken van geschikte leefomstandigheden, in beslag genomen en overgebracht naar Dierenbescherming Mechelen.



Er werd controle uitgevoerd op vier locaties in onze politiezone. Het betreft adressen die reeds eerder in onze klachtenwerking werden opgenomen, waar in het verleden reeds overtredingen werden vastgesteld of waar betrokkenen een verwittiging kregen om de verzorging van hun huisdieren te verbeteren maar er geen gevolg werd aan gegeven.

  • Een van de adressen diende bezocht te worden op basis van een visitatiebevel van de Politierechtbank van Mechelen en met tussenkomst van een slotenmaker om te deur te openen. De bewoonster weigerde net als in het verleden de deur te openen of de inspecteurs vrijwillig toegang te verschaffen. In het pand werd een sterk verwaarloosde herdershond aangetroffen die door ontbering vermoedelijk niet meer te genezen is en men zal moeten laten inslapen.
  • Op een andere plaats was het niet de eerste keer dat er dieren in beslag werden genomen omwille van de erbarmelijke omstandigheden waarin ze verbleven en de lamentabele verzorging die ze kregen.

 

In totaal werden bij deze actie 23 kippen, 15 patrijzen, een konijn, 3 katten en 4 kittens en een hond in beslag genomen. De dieren werden overgebracht naar de dierenbescherming waar ze onderzocht zullen worden door een dierenarts en men zal instaan voor de verzorging, in afwachting van een definitieve beslissing van de dienst Dierenwelzijn Vlaanderen.

 

 

Labels