Persoverzicht van maandag 18 december 2023

Feiten van 16/12/2023 om 6 uur tot 17/12/2023 om 6 uur

Willebroek, Mechelsesteenweg: Poging tot inbraak in een appartement. De deur van het appartement wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.





Feiten van 17/12/2023 om 6 uur tot 18/12/2023 om 6 uur

Puurs-Sint-Amands, Ruisbroek-Dorp: Inbraak in een garagebox. De poort van de garage wordt beschadigd. De garage wordt betreden. Nadeel: een fiets.

Willebroek, Otto Intzeplein: Inbraak in een woning in aanbouw. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: een koperen kabel.





Politiesucces

Vrijdag 15 december 2023 even voor het middaguur weten onze medewerkers belast met cameratoezicht een man op te merken die al sinds een half jaar (mei 2023) geseind staat in een dossier gauwdiefstal en informaticafraude in Mechelen.

Een bikeploeg van politie Rivierenland kan de man aantreffen op de IJzerenleen in het centrum van Mechelen. De 54-jarige man, van Iraakse nationaliteit, zonder adres in België, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.  

Navolgend onderzoek van onze recherche toont aan dat betrokken in maar liefst 27 gerechtelijke dossiers geseind staat. Dit enerzijds voor de feiten gepleegd in onze politiezone Rivierenland en anderzijds voor feiten van diefstal en informaticafraude gepleegd in de politiezones Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Dendermonde en Demerdal.

De man werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoekrechter die hem heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis te Mechelen.

 

Labels