Persoverzicht van maandag 1 januari 2024

Feiten van 30/12/2023 om 6 uur tot 31/12/2023 om 6 uur

Mechelen, Vaartdijk: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: dient men nog te bepalen. Hetzelfde feit doet zich voor op de Postzegellaan, waar een dvd-speler wordt gestolen.

Willebroek, Lindenstraat: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een raam beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: een geldsom.

Mechelen, Plattebeekstraat: Tijdens een bezoek aan een sportevenement wordt van een 65-jarige man een fototoestel gestolen.





Feiten van 31/12/2023 om 6 uur tot 01/01/2024 om 6 uur

Mechelen, Zemstbaan: Diefstal uit een bestelwagen die geparkeerd staat op een openbare parking. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: rugzak (laptop en identiteitsdocumenten)

Mechelen, Bruul: Tijdens het winkelen wordt van een 57- en een 63-jarige vrouw de portefeuille uit hun handtas gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten en bankkaart.

Mechelen, Schepvoortstraat: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een deur beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: spelconsole, gsm en juwelen.

Bornem, Reigerlaan: Inbraak in een woning. Een raam van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: juwelen. Hetzelfde doet zich voor in de Ploegstraat in Bornem. Hier dient men het nadeel nog te bepalen.

Mechelen, Stuivenbergvaart: Inbraak in een appartement op de eerste verdieping. Een raam van het appartement wordt beschadigd. De flat wordt betreden en doorzocht. Nadeel: juwelen.





Verloop nieuwsjaarnacht 2023-2024

Festiviteiten Grote Markt te Mechelen

Ondanks het annuleren van de droneshow om veiligheidsredenen (te hevige wind) is de Mechelse Grote Markt goed volgelopen voor de muzikale festiviteiten ter gelegenheid van de jaarwisseling.

De feestelijkheden zijn in het algemeen goed en rustig verlopen. Onze collega’s dienden bij een aantal kleinere opstootjes tussen te komen. Veelal had het probleem zich bij aankomst van onze ploegen al uitgeklaard of konden de inspecteurs het door bemiddeling oplossen. 

Vijf personen kregen door overmatig drankgebruik ter plaatse medische verzorging of werden overgebracht naar het ziekenhuis. 



Interventiewerking

Tijdens de nacht van oud op nieuw heeft Politiezone Rivierenland ruim 200 meldingen van overlast ontvangen. In het merendeel van de gevallen ging het over meldingen van vuurwerk en nachtlawaai (personen/muziek).  

Voor het behandelen van deze meldingen zette politie Rivierenland extra interventieploegen in.

 

Labels