Persoverzicht van donderdag 25 januari 2024

Feiten van 24/01/2024 om 6 uur tot 25/01/2024 om 6 uur

Bornem, Puursesteenweg: Zonder sporen van braak na te laten wordt de woning betreden. De inkomhal op de benedenverdieping wordt doorzocht. Er wordt niets gestolen.

Puurs-Sint-Amands, Sportlaan: Tijdens het sporten wordt er van drie jongens (17 en tweemaal 18 jaar) een kleine geldsom gestolen.

Willebroek, Westdijk: Inbraak in een bedrijfsgebouw. De poort van het gebouw wordt beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: twee elektrische steps.





Opmerkelijk

Lokale politie Rivierenland controleerde op 28 oktober van vorig jaar tijdens een verkeersactie de bestuurder van een BMW X6. De man testte positief voor cocaïne maar neemt de vlucht.  Echter twee dagen later kan onze verkeersploeg de chauffeur, met dezelfde personenwagen, aantreffen en onderwerpen aan een controle. Hij testte opnieuw positief voor het gebruik van cocaïne. De personenwagen werd in beslag genomen door het parket.

De man is tevens niet in het bezit van een rijbewijs daar hij een verval van het recht tot sturen heeft.

Op 13 november passeert betrokkene, een 40-jarige man uit Rumst, opnieuw in ons verkeersdispositief, ditmaal met een BMW X5. Op de middenconsole treffen de inspecteurs nog cocaïne aan. Ook dit voertuig wordt door het parket in beslag genomen. Tijdens het verhoor schept de man op over het feit dat hij recentelijk tweemaal geflitst werd op de E19 telkens aan een snelheid rond de 200 km/u.   

Nazicht toont aan dat het geen bluf was. Op 30 oktober 2023 om 02:26 uur werd hij geflitst aan 221 km/u. waar men maximum 100 km/u. mag en enkele dagen later om 02:52 uur tegen 237 km/u. op dezelfde plaats, net voor de Craeybeckxtunnel op de E19 autosnelweg.

Op 16 november vorig jaar gaat de veertiger verhaal halen bij de takeldienst, die echter een verkeersploeg oproept om de man uitleg te verschaffen. Op dat moment is hij chauffeur van een huurwagen. Andermaal legt de man een positieve test voor cocaïne af en wordt er cocaïne in het voertuig aangetroffen. Dit voertuig wordt geïmmobiliseerd in opdracht van het parket. Op minder dan drie weken is dit dus het derde voertuig dat uit het verkeer wordt gehaald.

Dinsdag 23 januari 2024 ziet onze verkeersploeg betrokkene met één van de BMW’s rijden in het industriepark Mechelen-Noord. De inspecteurs laten de man halthouden en onderwerpen hem aan een controle. Uit ingewonnen informatie blijkt dat één van de voertuigen werd vrijgegeven door het parket en dat de man de wagen is gaan ophalen bij de takeldienst. 

Bij deze controle rijdt de man opnieuw onder invloed van cocaïne. De desbetreffende wagen wordt dus voor de tweede keer in beslag genomen door het parket, nu met het oog op verbeurdverklaring van het voertuig.

Labels