Persoverzicht van donderdag 23 november 2023

Feiten van 22/11/2023 om 6 uur tot 23/11/2023 om 6 uur

Mechelen, Anna Van Ranstplein: Inbraak in een appartement op de gelijkvloerse verdieping. Achteraan het appartement wordt een raam beschadigd. Het pand wordt betreden. Er wordt niets gestolen. Hetzelfde doet zich voor in de Lindestraat.

Mechelen, Louis Neefsstraat: Poging tot inbraak in een appartement op de gelijkvloerse verdieping. Achteraan het appartement wordt een deur beschadigd. Het pand wordt niet betreden.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Vennekant: Aanrijding tussen een vrachtwagen en een voetganger waarbij een 65-jarige voetgangster zwaargewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.  

Mechelen, Stephensonstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een bromfiets waarbij een 18-jarige bromfietser lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Resultaten controleactie

Woensdag 22 november 2023 voerde de verkeersdienst van politie Rivierenland in het centrum van Willebroek een controleactie uit op het gebruik van de step.

In totaal werden 10 bestuurders van een step gecontroleerd. De volgende inbreuken werden vastgesteld:

  • Een jongeman had de leeftijd van 16 jaar nog niet bereikt en mag dus nog geen step besturen. (minimum leeftijd om een step te besturen is 16 jaar) Hij diende zijn weg te voet verder te zetten.
  • Een bestuurder nam de vlucht bij het zien van onze controle, maar kon achteraf toch geïdentificeerd worden.
  • Een bestuurder reed met een step die niet conform de regelgeving was. De step was opgedreven en haalde op de rollentestbank een snelheid van 48 km/h, daar waar de toegelaten snelheid 25 km/h. is. De tweewieler werd in beslag genomen.





Politiesucces

Zaterdagnamiddag 11 november 2023 omstreeks 16.15 uur ontvangen wij een ANPR-melding voor een voertuig dat in aanmerking komt voor een woninginbraak in Destelbergen. Korte tijd later kan een patrouilleploeg de personenwagen treffen op de E19-autosnelweg ter hoogte van Mechelen-Noord. Zij rijden achter het voertuig aan en op de afrit Rumst manen de collega’s de bestuurder aan om te stoppen en gaan zij over tot een grondige controle van personen en voertuig.

In het voertuig wordt inbrekersmateriaal (bivakmuts, handschoenen, zaklampen, koevoet, kniptang en schroevendraaier) aangetroffen, dat samen met de wagen in beslag wordt genomen.

Het voertuig werd eerder door de collega’s van PZ Regio Rhode & Schelde geseind naar aanleiding van een woninginbraak in Destelbergen begin oktober van dit jaar. 

Navolgend onderzoek van onze inspecteurs toont aan dat het trio mogelijk in aanmerking komt voor een woninginbraak in Sint-Niklaas een drietal dagen eerder, met name op woensdag 8 november 2023.

De drie inzittenden van de personenwagen, allen van Albanese nationaliteit en 25, 27 en 36 jaar oud, worden gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Het drietal geeft tevens een zenuwachtige indruk tijdens de controle en het overbrengen naar de politiepost.

Op basis van de informatie-uitwisseling en na overleg tussen de politiezones Rivierenland en Sint-Niklaas worden de drie mannen zaterdagnacht (11/11) overgebracht naar politiezone Sint-Niklaas, die het onderzoek naar de gepleegde feiten in hun omschrijving zal verderzetten.

 

Labels