Persoverzicht van donderdag 22 juni 2023

Feiten van 21/06/2023 om 6 uur tot 22/06/2023 om 6 uur

Feiten van 21/06/2023 om 6 uur tot 22/06/2023 om 6 uur

Mechelen, Tervuursesteenweg: Inbraak in een handelszaak. Een raam van de zaak wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: laptop en een geldsom.

Mechelen, Guido Gezellelaan: Poging tot inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op een openbare parking. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Het voertuig wordt niet betreden.

Mechelen, Zemstbaan: Tijdens het winkelen wordt de rugzak van een 50-jarige man gestolen. Nadeel: laptop en identiteitsdocumenten.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Bruul: Aanrijding tussen twee fietsers waarbij een 73-jarige fietsster lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Mechelen, Jubellaan: Aanrijding tussen twee personenwagens waarbij beide chauffeurs (27 en 84 jaar) lichtgewond raken en worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Mechelen, IJzerenleen: Aanrijding tussen een bromfiets en een fiets waarbij een 13-jarige fietsster lichtgewond raakt.

Mechelen, Brusselsesteenweg: Aanrijding tussen een fietser en een voetganger waarbij een 11-jarige voetganger lichtgewond raakt. De fietser zet zijn weg verder zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.





Politiesucces

Dinsdagavond 20 juni 2023 omstreeks 17 uur ontvangt lokale politie Rivierenland een ANPR-hit op de Koning Boudewijnlaan in Willebroek voor een voertuig dat geseind staat met het oog op controle in het kader van een eerder gepleegde winkeldiefstal in Mechelen.

Korte tijd later kan een ILR-ploeg het voertuig met Roemeense nummerplaat intercepteren op het kruispunt Steenweg op Blaasveld - Leestsesteenweg.

In het voertuig worden verschillende (zonne)brillen aangetroffen, sommigen nog voorzien van het prijsticket. Het label van een van de zonnebrillen, met een waarde van ruim 800 euro, wordt gelinkt aan een winkeldiefstal van 23 mei jl. bij een opticien in de Desiré Boucherystraat in Mechelen.  

In de kofferruimte van de wagen worden diverse luxeartikels (o.a. cosmetica en sterke drank) aangetroffen. Voor geen van deze goederen, met een totaalwaarde van 3.300 euro, kan een aankoopbewijs voorgelegd worden.

De 41-jarige Roemeense bestuurder wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Zowel zijn voertuig als de aangetroffen goederen worden in beslag genomen.

 

Labels