Persoverzicht van donderdag 19 oktober 2023

Feiten van 18/10/2023 om 6 uur tot 19/10/2023 om 6 uur

Mechelen, Liersesteenweg: Tijdens het sporten wordt van een 12-jarige jongen de laptop gestolen. Hetzelfde doet zich voor in de Bruul waar de portefeuille van een 22-jarige man wordt gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom.

Bornem, Klein-Mechelen: Poging tot inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een deur beschadigd. Het pand wordt niet betreden. Hetzelfde doet zich voor op de Puursesteenweg.

Bornem, Lodderstraat: Poging tot inbraak in een bedrijfsgebouw. Een deur van het gebouw wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.





Politiesucces

Dinsdag 18 oktober 2023 omstreeks 10u20 ontvangen wij de melding dat een 84-jarige dame uit Willebroek het slachtoffer werd van een handtasdiefstal in de Kapellenboslaan in Willebroek. De bejaarde dame komt daarbij ten val en raakt gewond aan armen en benen. Zij is eveneens zwaar aangedaan en wordt geholpen door buurtbewoners. De verdachte gaat er vandoor met de handtas, waarin de dame haar identiteitsdocumenten, een geldsom en gsm bevinden. 

Onze patrouilleploegen voeren onmiddellijk nazicht uit in de omgeving en enige tijd later treft een ploeg de man, die voldoet aan de persoonsbeschrijving, aan in de Parklaan.

De 32-jarige man, woonachtig in Willebroek, gedraagt zich bij zijn arrestatie weerspannig en beledigt de inspecteurs. Een proces-verbaal voor smaad wordt opgesteld.  

Betrokkene wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Bij interceptie is de man niet meer in het bezit van de handtas en deze kan evenmin aangetroffen worden bij een huiszoeking in zijn woning.

Betrokkene werd woensdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die de man heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

 

Labels