Persoverzicht van dinsdag 9 januari 2024

Feiten van 08/01/2024 om 6 uur tot 09/01/2024 om 6 uur

Mechelen, Dennenstraat: Poging tot inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.

Willebroek, Boomsesteenweg: Diefstal uit een appartement. Zonder sporen van braak na te laten wordt de gemeenschappelijke garage betreden. Nadeel: een slotvaste fiets.

Mechelen, Leopoldstraat: Diefstal uit een appartement. Zonder sporen van braak na te laten wordt de gemeenschappelijke berging betreden. Nadeel: een fiets.

Mechelen, Sint-Lambertuslaan: Diefstal uit een woning. Zonder sporen van braak na te laten wordt de woning betreden en doorzocht. Nadeel: een geldsom.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Liersesteenweg: Aanrijding tussen twee fietsers waarbij beiden, een 15-jarige jongen en een 56-jarige vrouw, lichtgewond raken. De vrouw wordt voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Zondagnamiddag 7 januari 2024 omstreeks half twee weet een man op de N16 de aandacht van onze patrouilleploeg te trekken. De man wandelt op de pechstrook van de N16 in de richting van Willebroek. Dit betreft een autoweg, een plaats waar voetgangers niet toegelaten zijn.

De 50-jarige man heeft geen identiteitsdocumenten op zak en geeft een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid in de regio.  

De man is in het bezit van juwelen (horloge en ringen), een portefeuille en een gsm. De gsm kan hij niet ontgrendelen.

Tevens is de man drager van een opvallende kledijcombinatie. (een jas van een beveiligingsfirma, een sweater van een infoverstrekkende firma (met een voornaam op de sweater anders dan de man die we aantreffen) en een trui en muts met opschriften in verband met dakwerken.)

Navolgend onderzoek leert onze inspecteurs dat de gsm tijdens de nacht van zaterdag op zondag gestolen werd uit een geparkeerd voertuig in de Albert Geudensstraat te Mechelen. De juwelen zijn gelinkt aan een woninginbraak in Bornem eind november van vorig jaar. Het onderzoek naar de eigenaar van de portefeuille wordt verdergezet.

Betrokkene, die gekend is voor eerder gepleegde feiten, wordt overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.  

De man werd maandagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

Labels