Persoverzicht van dinsdag 12 december 2023

Feiten van 11/12/2023 om 6 uur tot 12/12/2023 om 6 uur

Willebroek, Breendonkstraat: Poging tot inbraak in een werfcontainer. Een raam van de container wordt beschadigd. De werfkeet wordt niet betreden.





Politiesucces

Afgelopen zomer, 9 augustus 2023, wordt een gezin in Willebroek het slachtoffer van een home invasion. Wanneer er wordt aangebeld en de moeder van het gezin de deur opent, wordt ze zonder verpinken binnengeduwd en vier mannen stormen haar woning binnen en sommeren de vrouw om geld te geven. Haar zoon, een twintiger die zich op de bovenverdieping van het huis bevindt, gaat zich vergewissen van het lawaai maar de verdachten hebben op dat moment de woning verlaten zonder buit.

Onderzoek van politiezone Rivierenland toont aan dat men zich op dat moment verplaatste met de personenwagen van een 38-jarige Willebroekenaar. Deze man werd een dag eerder naar de woning van de hoofdverdachte gelokt. Daar werd de man door minstens twee medeverdachten vastgehouden en na enkele uren vrijgelaten met meerdere verwondingen. Ondertussen ging men er met zijn voertuig en gsm vandoor voor het plegen van een woninginbraak, waar een moeder en zoon zich in het huis bevonden.

Na intens recherchewerk van politiezone Rivierenland kwam een 36-jarige man in beeld als opdrachtgever, chauffeur van het voertuig en in zijn woning werd ook het 38-jarige slachtoffer opgesloten wanneer de home invasion werd uitgevoerd. De man -geen onbekende voor politie en gerecht, gekend voor gewelds- en drugsfeiten- leeft al geruime tijd ondergedoken om te ontsnappen aan de speurders.   

Na maanden van de radar verdwenen te zijn en vermoedelijk in het buitenland verbleven te hebben, blijkt uit onderzoek dat de man zich momenteel in Willebroek zou bevinden.

Donderdagmiddag 7 december 2023 voerde het ILR-team, met steun van het droneteam, van politiezone Rivierenland een huiszoeking uit in het centrum van Willebroek waarbij de verdachte werd gearresteerd. Betrokkene werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Vrijdagmiddag werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

 

 

Labels