Persoverzicht donderdag 11 juli

Feiten van 10/7/2024 6 uur tot 11/7/2024 6 uur

Mechelen, Leermarkt: Diefstal uit een voertuig waarbij een raam beschadigd wordt. Nadeel: laptop en portefeuille met bankkaart, identiteitsdocumenten en geldsom.

Mechelen, Keizerstraat: Diefstal uit een voertuig waarbij een raam beschadigd wordt. Nadeel: tankkaart.

Mechelen, Zandpoortvest: Poging tot inbraak in een horecazaak waarbij een deur beschadigd wordt. 

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Willebroek, Dokter Persoonslaan: Aanrijding tussen een fietser en een voetganger. De fietser van 53 en de voetganger van 7 jaar raken lichtgewond en worden beiden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Opmerkelijk

Zaterdagavond stelen twee personen de smartphone van een 17-jarige vrouw in de Graaf Van Egmontstraat in Mechelen. De vrouw heeft haar smartphone in de hand en is een bericht aan het typen. Twee mannen komen haar richting uitgelopen, één van hen trekt de smartphone uit haar hand en beide mannen lopen weg. De vrouw raakt daarbij lichtgewond aan de hand. 

De lokale politie Rivierenland komt ter plaatse en doet nazicht in de omgeving. Er kan een verdachte opgepakt worden. De 15-jarige jongeman uit Antwerpen geeft toe dat hij samen met een kompaan net een smartphone heeft gestolen maar dat de kompaan deze bij zich heeft. De verdachte wordt overgebracht naar het commissariaat. Hij heeft ook identiteitsdocumenten van een andere persoon op zak. Hij verklaart dat hij deze in Antwerpen gestolen heeft. Verder onderzoek leidt de politie naar de tweede verdachte. Bij een huiszoeking in Haacht wordt deze 13-jarige jongeman aangetroffen. Hij overhandigt de gestolen smartphone aan de politie. 

De smartphone wordt teruggegeven aan het slachtoffer. De verdachten worden ter beschikking gesteld van het parket.

Labels