Persoverzicht dinsdag 31 oktober

Feiten van 30/10/2023 6 uur tot 31/10/2023 om 6 uur

Mechelen, Steenweg op Blaasveld: Diefstal van een personenwagen waarvan de sleutels nog in het contact zitten. 

Puurs-Sint-Amands, Hekkestraat: Inbraak in een voertuig waarbij een raam beschadigd wordt. Nadeel: handtas met identiteitsdocumenten, bankkaart en smartphone. 

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Mechelen, Frederik de Merodestraat: Aanrijding tussen een fietser en een e-step. Daarbij raakt de 28-jarige bestuurder van de e-step lichtgewond. 

 

Politiesucces

Zaterdagnamiddag 28 oktober 2023 omstreeks 16.50 uur ontvangen wij een ANPR-hit op de Brusselsesteenweg in Mechelen voor een voertuig, met Duitse nummerplaten, dat in aanmerking komt voor winkeldiefstallen.

Korte tijd later kan een patrouilleploeg het voertuig aantreffen op de parking van de handelszaken op de Brusselsesteenweg. De inspecteurs merken op dat twee mannen het voertuig regelmatig ‘bezoeken’ om vervolgens op de achterbank van de wagen telkens hun rugzak te manipuleren. Het duo bezoekt diverse winkels in de omgeving en herhalen steeds hetzelfde patroon bij het naar de wagen komen.

De inspecteurs gaan over tot controle van de twee mannen en hun voertuig. Het duo identificeert zich aan de hand van een Brits rijbewijs en een Roemeense identiteitskaart. In het voertuig worden diverse artikels (fototoestel, muts, pet, sokken, ondergoed en zonnebrillen) in nieuwstaat aangetroffen waarvoor geen aankoopticket kan voorgelegd worden. Naast de wagen liggen afgeknipte winkellabels. 

De 34- en 56-jarige man worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De goederen en hun voertuig worden in beslag genomen.

Het duo werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

Labels