Persoverzicht dinsdag 27 juni

Feiten van 26/06/2023 om 6 uur tot 27/06/2023 om 6 uur

Mechelen, Nachtegaalstraat: Poging tot diefstal in een kampeervoertuig waarbij een raam beschadigd wordt. Er is geen nadeel. 

Mechelen, Koningin Astridlaan: Diefstal uit een voertuig waarbij een deur beschadigd wordt. Nadeel: geluidsversterker.

Puurs-Sint-Amands, Ruisbroek-Dorp: Poging tot diefstal uit een woning zonder braaksporen achter te laten. Een verdachte wordt betrapt door een bewoner en vlucht weg. Er is geen nadeel. 

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Mechelen, Nekkerspoelstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een elektrische fiets waarbij de 57-jarige fietsster lichtgewond raakt. 

Mechelen, Tangent: Aanrijding tussen een fietser en een elektrische step waarbij de 50-jarige fietser lichtgewond raakt.

Mechelen, Kleine Nieuwedijkstraat: Aanrijding van een fietsster met een opgaand autoportier waarbij de 31-jarige fietsster lichtgewond raakt. 

 

 

Politiesucces

In de Bautersemstraat in Mechelen werd zondagochtend ingebroken in een woning. Bij thuiskomst betrapt de bewoonster een verdachte in de keuken. De man slaat op de vlucht. De vrouw verwittigt meteen de politie. Aan de hand van de persoonsbeschrijving controleert de politie in het station van Mechelen een persoon. De man is in het bezit van handschoenen, een geldsom en juwelen. Hij heeft ook een sporttas bij zich met daarin onder andere een laptop en een camera. Daarbij zit ook briefwisseling met als bestemmeling de woning in de Bautersemstraat waar net was ingebroken. De voorwerpen - inclusief de sporttas - komen overeen met wat er gestolen werd. Alle spullen kunnen worden terugbezorgd aan de eigenares.

De verdachte wordt gearresteerd en is duidelijk onder invloed van verdovende middelen. Hij kon daardoor pas later verhoord worden. De man werd inmiddels voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

Labels