Persoverzicht dinsdag 18 april

Feiten van 17/04/2023 om 6 uur tot 18/04/2023 om 6 uur

Mechelen, Antwerpsesteenweg: Inbraak in een bedrijf waarbij een deur beschadigd wordt. Nadeel: koper.

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Bornem, Boomstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fietser waarbij de 18-jarige fietser lichtgewond raakte. 

 

Resultaten

De politiezone Rivierenland hield maandag een verkeerscontrole met een anonieme patrouille ondersteund door een motorrijder. De controles vonden plaatsen op de grote verkeerssassen van Mechelen. In totaal werden er bij 26 bestuurders overtredingen vastgesteld. Al deze bestuurders werden geïntercepteerd, onmiddellijk met hun asociaal en gevaarlijk verkeersgedrag geconfronteerd en van hun overtreding in kennis gesteld. Ze werden ook allemaal gecontroleerd op hun boorddocumenten en op alcohol en drugs in het verkeer.

Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen: De politiemotorrijder kon tijdens het volgen van een voertuig een duidelijke cannabisgeur waarnemen. De bestuurster werd gecontroleerd op het gebruik van verdovende middelen. Zij testte positief op cannabis en cocaïne. Zij gaf de feiten toe en erkende dat zij enkele lijntjes cocaïne had gesnoven. In haar voertuig werd ook een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. De bestuurster werd in oktober 2022 tijdens een WODCA-controle ook al positief bevonden op het gebruik van drugs achter het stuur.

18 bestuurders werden betrapt terwijl zij hun smartphone gebruikten achter het stuur. Dit is een overtreding van de derde graad. Deze bestuurders moeten een onmiddellijke inning van 174 euro betalen (en 10,02 euro administratiekosten).

Van drie voertuigen die onderschept waren, waaronder een vrachtwagen, was de keuring verlopen.

Twee bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. Ze kregen een onmiddellijke inning van 116 euro (en 10,02 euro administratiekosten).

Eén bestuurder maakte veelvuldig gebruik van zijn claxon om zijn ongenoegen te uiten tegenover een andere weggebruiker. Ook hij werd meteen onderschept en kreeg een onmiddellijke inning wegens zijn agressief rijgedrag.

Deze verkeerscontroles van de politiezone Rivierenland werden uitgevoerd in het kader van het verkeersactieplan. Dergelijke acties zullen ook in de nabije toekomst gevoerd worden.

Labels