Persbericht resultaten WODCA-controles

De Lokale Politie Rivierenland hield afgelopen weekend WODCA-controles op verschillende locaties in de zone. In totaal werden 1043 bestuurders op alcohol en drugs in verkeer gecontroleerd. Twaalf rijbewijzen werden onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken, vijf wegens alcohol en zeven wegens drugs in het verkeer. Zeven bestuurders moesten hun rijbewijs 6 uur inleveren en tien bestuurders 3 uur

  • Terwijl de politie het controledispositief opstelde, reed een bromfietser voorbij die nogal veel achteromkeek. De interceptieploeg ging er achteraan en vond de bromfiets enkele straten verderop. De bestuurder woont volgens de gegevens van zijn nummerplaat in de buurt. Hij werd thuis aangetroffen en ging mee naar het dispositief. Zijn bromfiets werd daar op de curvometer getest. Deze haalde met toepassing van de correctiemarge een snelheid van 61 km/u. Een bromfiets klasse B mag maximaal 45 km/u rijden. De bromfiets werd 30 dagen in beslag genomen. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.
  • Een bestuurder van een huurauto blies 1,68 promille. Hij kon zijn rijbewijs niet voorleggen. Dit lag nog op de rechtbank. De bestuurder heeft een lopend verval van het recht tot sturen tot in maart 2025. De man werd op 31/12/2022 al voor soortgelijke feiten betrapt. Zijn voertuig werd ter plaatse geïmmobiliseerd.
  • Een Fransman blies 1,26 promille. Hij kon de consignatie van 1260 euro niet direct betalen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. Hij heeft 96 uur de tijd om dit bedrag te voldoen. Doet hij dit niet dan zal zijn voertuig in beslag genomen worden.
  • Voor een bestuurder werd een PV opgesteld wegens onaangepaste snelheid. Politiemensen zagen op de Koning Boudewijnlaan in Willebroek een voertuig rijden tegen een ongeoorloofde snelheid. Men diende snelheden tot 145 km/u te rijden om het voertuig bij te halen. De man vervolgde zijn weg via de N16 waar hij beduidend sneller reed dan de toegestane 90 km/u. De bestuurder werd gestopt en aan een controle onderworpen. Hij zal zich aan een rijverbod mogen verwachten.
  • Er waren twee inbreuken op het voorlopig rijbewijs waarmee het niet toegestaan is te rijden tijdens een weekendnacht.
  • Een passagier droeg zijn gordel niet.
  • Een kind zat niet in een verplicht kinderbeveiligingssysteem.
  • Er werden twee negatieve drugstesten afgelegd.

 

De controles maken deel uit van het verkeersactieplan en de BOB-zomercampagne. 

Labels