Persbericht: Resultaten van onze WODCA-acties tijdens de nacht van 2 op 3 en op 4 augustus 2024

Lokale Politie Rivierenland voerde tijdens de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 en op zondag 4 augustus 2024 alcoholcontroles en controles op drugs in verkeer uit op diverse locaties in de politiezone. 

In totaal werden 1365 ademtests afgenomen. 22 bestuurders testten positief: 20 wegens strafbare alcoholopname in verkeer en  2 wegens drugs in verkeer. 

bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in te leveren. Van bestuurder

Enkele opmerkelijke vaststellingen:

  • Een 15-jarige bromfietser werd tegengehouden. Daar hij niet de vereiste leeftijd heeft om een bromfiets te besturen heeft hij ook geen rijbewijs. Hij zei de bromfiets genomen te hebben om snel een pizza te leveren. De jongeman diende zijn rit onmiddellijk stop te zetten. 

     
  • Een bestuurder, die zijn rijbewijs onmiddellijk diende in te leveren voor 15 dagen, vond dat hij door ons als een misdadiger behandeld werd. Hij had al veel ergere dingen gezien op de weg… 

     
  • Een bestuurder van een bromfiets testte positief op cannabis. Zijn voorlopig rijbewijs werd onmiddellijke ingetrokken. Hij is blijkbaar hardleers, want vorig jaar in september werd hij voor dezelfde overtreding ook al geverbaliseerd. Ook toen testte hij positief op cannabis. 
    Deze bestuurder had zijn broer gevraagd om zijn bromfiets te komen halen. De jongeman vertrok op ons dispositief met een sportieve rijstijl. Hij werd gevat door onze interceptieploeg. De bromfiets werd getest op snelheid. De bromfiets klasse A die max. 25km/u. mag rijden, haalde op de rollentestbank een snelheid van 48 km/u. Het voertuig werd in beslag genomen. 

     
  • Een bestuurder legde zondagmiddag een ademanalyse af van 1,98 gram promille alcohol in het bloed.  Hij beweerde dat dit van een feestje was van de afgelopen nacht. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

     
  • Een bestuurster legde een ademanalyse af waarbij 1,33 gram promille alcohol in het bloed werd vastgesteld. Zij was zondagnamiddag op stap geweest met enkele vrienden. 

     
  • Twee bestuurders werden in overtreding genomen voor inbreuken op hun voorlopig rijbewijs.

     
  • Bij een bestuurder was de administratieve geldigheid van zijn rijbewijs sinds een jaar verlopen. Hij had over het hoofd gezien dat zijn rijbewijs was vervallen. 
     
  • Een bestuurder werd in overtreding genomen omdat zijn kinderen de veiligheidsgordel niet droegen. 

     
  • Een motorrijder en zijn passagier werden geverbaliseerd omdat zij niet de correcte veiligheidskledij droegen.

     
  • In een personenwagen zaten drie jonge kinderen op de achterbank. Zij zaten echter niet in een verplicht kinderbeveiligingssysteem.

     
  • Van twee voertuigen was de technische controle met meer dan een jaar overschreden. 

     


De alcoholcontroles en controles op drugs in verkeer van de Lokale Politie Rivierenland werden uitgevoerd in het kader van ons verkeersactieplan en de BOB-zomercampagne. Dergelijke acties zullen ook in de nabije toekomst gevoerd worden. 

 

Labels