Persbericht: Resultaten van de flitsmarathon van Politiezone Rivierenland (dinsdag 21 november 2023)

Lokale politie Rivierenland nam op dinsdag 21 november 2023 deel aan de nationale flitsmarathon. Zo werden er de afgelopen 24 uur op diverse locaties (10) in onze politiezone mobiele snelheidscontroles uitgevoerd.

In totaal werden 6946 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 413 (5,94 %) reden te snel en zullen hiervoor een proces-verbaal toegestuurd krijgen.

Enkele opvallende vaststellingen:

Op de Zwartzustersvest in Mechelen werd een bestuurder geflitst aan 88 km/u. terwijl de maximum toegelaten snelheid hier 50 km/u. is. In de Blarenberglaan in Mechelen liet een chauffeur 85 km/u. optekenen daar waar max. 50 km/u. is toegelaten.

Een automobilist reed 80 km/u. in de Lichterstraat in Puurs-Sint-Amands, het betreft een bebouwde kom waar de maximum toegelaten snelheid 50 km/u. is.  

Triest hoogtepunt noteerden we op de Mechelsesteenweg in Willebroek waar een laagvlieger voorbijkwam aan maar liefst 98 km/u. waar er maximaal 50 km/u mag gereden worden. Nog in Willebroek reed 16% van de gecontroleerde bestuurders te snel in de Hoogstraat, een zone met maximumsnelheid 30 km/u. (met name 32 van 198 gecontroleerde voertuigen)

In Bornem op de Temsesteenweg, een zone waar de maximum toegelaten snelheid 30 km/u. is, kwamen 21 chauffeurs aan een overdreven snelheid voorbij.

De meeste overtredingen werden genoteerd in de Sint-Lambertuslaan in Mechelen, waar maar liefst 16,7% van de automobilisten sneller reden dan de maximum toegelaten snelheid van 30 km/u. (111 overtredingen op 663 gecontroleerde voertuigen)

 

Ook in de toekomst zal lokale politie Rivierenland, los van eventuele overkoepelende initiatieven, snelheidscontroles blijven uitvoeren.

 

Labels