Persbericht: Resultaten controleactie aanpak (fiets)diefstallen

Lokale politie Rivierenland voerde dinsdagnamiddag 21 november 2023 een controleactie uit in de directe omgeving van het centraal station in Mechelen. De actie was vooral gericht op de aanpak van (fiets)diefstallen, waarbij uiteraard eventuele andere inbreuken niet uit het oog worden verloren.

In totaal werden een 30-tal personen gecontroleerd, waarvan er 10 onderworpen werden aan een grondige controle.

De volgende vaststellingen werden gedaan:

  • Een 57-jarige man werd op heterdaad betrapt bij het stelen van een broodje in een broodjeszaak in het station. Bij verdere controle blijkt dat de man ook nog in het bezit is van een gestolen gsm. Betrokkene wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De man verblijft tevens illegaal in ons land.

     
  • Een 23-jarige man is in het bezit van een kleine hoeveelheid cannabis, die in beslag wordt genomen.  

     
  • Een 20-jarige man weet in het station de aandacht van onze inspecteurs te trekken. Hij doolt rond in de omgeving om zich vervolgens naar het centrum van de stad te begeven. Via de camerabeelden stellen onze collega’s vast dat betrokkene in de Bruul twee elektrische steps steelt. De man wordt gearresteerd, overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek en ter beschikking gesteld van het parket. De tweewielers worden in beslag genomen. Uit navolgend onderzoek van de recherche blijkt dat de man in aanmerking komt voor minstens 10 diefstallen van een e-step in Mechelen.

    De man werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

 

Ook in de toekomst zal politie Rivierenland gerichte controleacties uitvoeren, onder meer in de stationsomgeving.

 

Labels