3 april - Zulte – Interventie speciale eenheden n.a.v. oproep inzake gewapende man

Gisterennamiddag omstreeks 17u50 ontving de politie van onze politiezone een oproep met de melding dat een persoon op het terras van zijn appartement gelegen aan de Staatsbaan in Zulte met een wapen stond te zwaaien. Er was sprake van meerdere omstaanders en een discussie.

Op dat moment waren er tegenover het appartementsgebouw van de man festiviteiten bezig in het kader van de Ronde van Vlaanderen. De interventieploegen van onze politiezone - en in bijstand een ploeg van de politiezone Schelde-Leie - kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de interventieploegen ging de man terug naar binnen in zijn woning waar hij zichzelf verschanste samen met zijn 16-jarige zoon. Hij weigerde alle medewerking.

Er werd een perimeter ingesteld waarbij de N43 (Staatsbaan) werd afgesloten van de Statiestraat tot aan het rondpunt in Zulte. Ook de Oude Weg (straat achter het appartementsgebouw) werd voor alle veiligheid afgesloten.

Er werd meermaals geprobeerd om te onderhandelen met de man, zonder succes. Om die reden werden de speciale eenheden van de Federale Politie ter plaatse gevraagd.

De 42-jarige man kon uiteindelijk vannacht door de speciale eenheden worden ingerekend, zonder incidenten.

De man werd gearresteerd en wordt momenteel verhoord.

Het parket van Oost-Vlaanderen voert in samenwerking met de lokale recherche van onze politiezone verder onderzoek naar de feiten.

Labels