26 februari - Deinze - Verkeersongeval met gewonden

Op 26 februari omstreeks 14u40 gebeurde er een verkeersongeval met gewonden op de Leernsesteenweg in Deinze waarbij 3 personenwagens betrokken raakten. 

Een bestuurder van een Ford Ranger reed ter hoogte van de Leernsesteenweg komende van Gent en rijdende in de richting van Deinze. De bestuurder week af van zijn rijvak door de laaghangende zon en kwam hierbij frontaal in aanrijding met een bestuurster van een Volkswagen Golf die aan het rijden was in de richting van Gent komende van Deinze.

Ten gevolge van deze aanrijding werd de VW Golf achteraan aangereden door een achterligger die eveneens vanuit Deinze richting Gent reed.

De bestuurster en de passagier in de Volkswagen Golf zaten gekneld en werden nog door het personeel van de  brandweer, ziekenwagen en MUG uit het voertuig gehaald. Deze inzitten (2 vrouwen van 50 en 59 jaar uit Deinze) werden overgebracht naar het het UZ Gent. Zij raakten bij het ongeval zwaargewond maar verkeren niet in levensgevaar. 

De andere twee bestuurders (een 21-jarige man en een 57-jarige vrouw) en in totaal 5 passagiers raken bij het ongeval lichtgewond.

De rijbaan bleef gedurende een 2,5 uur versperd tussen de Filliersdreef & de Rekkelinge. Een lokale omleiding werd voorzien door de politiediensten & de brandweer.

Labels