27 november - Verkeersongeval met dodelijke afloop

Op zondagavond 27 november werden de hulpdiensten ingelicht van een zwaar verkeersongeval op de N43 in Zulte. Eén bestuurster overleefde de klap niet.

Omstreeks 18u10 reed een 75-jarige vrouw uit Zulte met haar Toyota Corolla in de Vijvestraat in Zulte. Aan het kruispunt met N43 reed zij de Staatsbaan op maar op hetzelfde moment kwam er echter vanuit de richting Sint-Eloois-Vijve een Audi A6 Avant aangereden. De bestuurder, een 24-jarige Poolse man, kon een aanrijding niet meer vermijden. Door de klap werd de dame uit haar wagen geslingerd. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren maar evenwel zonder succes...

De passagier van de Audi, de 50-jarige vader van de bestuurder, werd met zware verwondingen voor verzorging afgevoerd naar het ziekenhuis van Waregem. Zijn zoon bleek ongedeerd.

Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Tijdens de vaststellingen bleef de N43 voor alle verkeer afgesloten. Er werd voorzien in een plaatselijke omleiding.

Labels