Verkeersveiligheid en het belang van hoffelijkheid op de jaagpaden!

In Vlaanderen liggen méér dan 2.000 km jaagpaden en dijkwegen. Deze - al dan niet verharde wegen en paden - zijn uiteraard vooral in de zomerperiode enorm populair bij een diverse groep gebruikers. Net door deze diversiteit zijn hoffelijkheid en respect voor elkaar op het jaagpad nog meer dan elders onmisbaar voor veilig verkeer!

jaagpad

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters deed vorig jaar al een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan ‘Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden’ vestigde de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad. Bij de slogan werd ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het jaagpad.

Omdat wij echter vaststellen dat niet iedereen evenveel rekening houdt met de specifieke kenmerken van de jaagpaden, brengen wij graag het initiële persbericht van de Vlaamse Waterweg nog eens onder de aandacht.

Door begrip en respect voor elkaar op te brengen, maken we van Vlaanderen immers een nog veiligere fietsregio!

Labels