3 oktober - Verkeersongeval met gewonde en zware verkeershinder

Op maandag 3 oktober reed in Deinze een kraanwagen in op een aantal geparkeerde wagens waarna de vrachtwagen aan de overzijde van de weg op zijn zijkant terecht kwam. Behalve de chauffeur raakte gelukkig niemand gewond.

De hulpdiensten werden omstreeks 11u40 ingelicht van een zwaar verkeersongeval op de Kortrijksesteenweg (N43) ter hoogte van het warenhuis Aldi. De bestuurder van een zware kraanauto Liebherr die in de richting Zulte reed was er ingereden op een geparkeerde Peugeot Partner aan de rechterzijde van de weg. Door de impact raakte deze camionette een boom en werd de wagen vervolgens tegen de gevel van een woning gekatapulteerd. Ook twee andere voertuigen - een Ford Fiesta en een Skoda Octavia - raakten hierbij nog beschadigd.

Na de eerste aanrijding verloor de chauffeur - een man van 34 uit Wevelgem - de controle over het stuur en reed hij met zijn voertuig aan de overzijde van de weg in de gracht. Omdat het slachtoffer hierbij gekneld raakte moest hij door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar de kliniek van Deinze voor verzorging. De politie onderzoekt nog de omstandigheden van het ongeval.

Naast heel wat materiële schade zorgde het ongeval - in combinatie met de wielerwedstrijd Petegem koers - ook voor verkeersoverlast. In het kader van de eerste verrichtingen en de takeling van de zwaar beschadigde Peugeot werd de drukke Kortrijksesteenweg een eerste keer voor alle verkeer afgesloten tot 13u45. Om de takeling van de kraanwagen mogelijk te maken, zal de N43 ook later op de namiddag (in principe tussen 15u45 en 17u) nog eens volledig verkeersvrij gemaakt tussen het rond punt van Petegem en de Posthoornstraat in Zulte. Er wordt voorzien in een plaatselijke omleiding.

Labels