25 september - Deinze - Poging diefstal in woning / daders gevat

Op 25/09/2023 net na de middag werden de interventiediensten van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem uitgestuurd naar Deinze, Ten Bosse. Daar was melding van twee verdachte personen die oog hadden voor een alleenstaande woning. De melder heeft gezien dat de twee verdachte personen over het poortje van een woning zijn geklommen.

Ter plaatse aan de woning merkten de inspecteurs op dat het schuifraam van de woning open stond. In de woning werden de verdachte man en vrouw aangetroffen en zij konden gearresteerd worden door de inspecteurs. De twee verdachten bleken in het bezit van inbrekersmateriaal.  Na een rondgang in de woning bleek dat de kasten doorzocht werden door de verdachten.

De wagen van de verdachten werd eveneens aangetroffen in de buurt en onderworpen aan een controle. In de wagen werden goederen aangetroffen die ondertussen kunnen gelinkt worden aan gelijkaardige feiten te Deerlijk en Wielsbeke. De beide verdachten werden verhoord door de lokale recherche van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem en werden ter beschikking gesteld van het parket van de procureur des Konings.

De verdachten worden werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Gent en aangehouden.

Labels