24 augustus - Verkeersongeval met dodelijke afloop

Op 24/08/2023 omstreeks 16u50 gebeurde een verkeersongeval te 9800 Deinze, ter hoogte van het kruispunt van de Lotenhullestraat met de Kruisbulckstraat. Een fietser reed in de Lotenhullestraat in de richting van Deinze en wilde linksaf de Kruisbulckstraat inrijden. Wanneer de fietser de rijbaan wou oversteken, kon een achteropkomende bestuurder van een personenwagen de fietser niet meer ontwijken. De fietser werd achteraan aangereden. De fietser kwam ten val met een hoofdletsel tot gevolg. De toegesnelde ambulance en MUG dienden de eerste zorgen toe. De 82-jarige fietser, wonende te Deinze, werd afgevoerd naar het AZ Jan Palfijn te Gent. 

De bestuurder van de personenwagen legde een negatieve ademtest af. De politie heeft de nodige vaststellingen verricht inzake het verkeersongeval.

In eerste instantie was er geen sprake van levensgevaar, doch op 26/08/2023 is de fietser toch overleden. Het parket van de procureur des Konings werd op de hoogte gesteld en zal het verkeersongeval verder onderzoeken. 

Labels