19 november - Verkeersongeval met gewonden

Op vrijdagavond 19 november was de N9 in Waarschoot voor enige tijd afgesloten voor het verkeer ten gevolge van een verkeersongeval waarin drie voertuigen betrokken waren. Eén bestuurder werd voor verzorging overgebracht naar het AZ Alma in Eeklo.



Omstreeks 19u45 vertraagde een tractorbestuurder die ter hoogte van Dam 33 reed (N9) om links af te slaan. De bestuurders van twee achterop komende voertuigen - een Volvo XC40 bestuurd door een 58-jarige man uit Evergem en een Ford Fiesta bestuurd door een dame van 43 uit Eeklo - hadden dit opgemerkt en vertraagden op hun beurt. Het derde achterop komend voertuig - een Renault Megane bestuurd door een 35-jarige man uit Kaprijke - kon echter niet meer tijdig remmen en de Renault reed achteraan in op de Ford die hierdoor op de linkerzijde van de baan terecht kwam. Vervolgens kwam de Renault ook nog in aanrijding met de Volvo. De bestuurster van de Ford werd door de brandweer uit haar wagen bevrijd. Zij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Omwille van de stand van de voertuigen én het feit dat deze alle drie getakeld dienden te worden werd de N9 tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Er werd voorzien in een plaatselijke omleiding. Omstreeks 22u werd de rijbaan opnieuw volledig open gesteld.

Labels