18 mei - Verkeersongeval met politiemoto

Deze morgen gebeurde in Deinze een ongeval waarbij een motorijder van onze politiezone Deinze-Zulte-Lievegem betrokken was.

Een collega die in de Stadionlaan reed in de richting van het Kongoplein haalde omstreeks 8u25 ter hoogte van het politiecommissariaat met zijn politiemoto een rij stilstaande voertuigen in. De motard was op dat moment met een actie belast en passeerde de file aan de linkerzijde gebruik makend van de blauwe zwaailichten. Op hetzelfde moment verliet de bestuurder van een Landrover Discovery echter de parking van het bedrijf De Rore Interieur. Tussen de stilstaande (vracht)wagens wou hij de Stadionlaan oprijden in de richting van de Tweebruggenlaan (N35). Beide bestuurders merkten elkaar te laat op waardoor een frontale aanrijding niet meer te vermijden was. De collega werd met lichte verwondingen overgebracht naar de kliniek van Deinze. De bestuurder van de Landrover bleef ongedeerd.

Tijdens de vaststellingen - door de collega's van de politiezone Schelde-Leie - werd op de Stadionlaan enkel lokaal verkeer toegelaten.

Labels