16 augustus - Verkeersongevallen met gewonden

Dit weekend gebeurden er in onze politiezone maar liefst vijf verkeersongevallen met lichamelijk letsel. Het eerste verkeersongeval vond plaats op 13 augustus omstreeks 13u20 ter hoogte van de Kouter-Westaarde in Deinze. Een 85-jarige bestuurder van een personenwagen wil er vanuit de Kauwestraat de rijbaan oversteken richting Westaarde. Op dat moment rijdt er een 45-jarige bestuurder op de Kouter, hij kan de overstekende personenwagen niet meer ontwijken. Het komt tot een aanrijding. De bestuurder van het overstekend voertuig raakt lichtgewond, zijn 79-jarige passagiersster raakt zwaargewond. De 44-jarige passagiersster van het ander voertuig raakt ook lichtgewond bij het ongeval.

Het tweede ongeval gebeurde eveneens op 13 augustus op de Gaversesteenweg in Deinze omstreeks 17u00. Hier gaat het om een kop-staartaanrijding. Een eerste personenwagen staat stil om de parking van de Eurotuin op te rijden, het tweede voertuig staat stil achter het eerste voertuig, de bestuurder van de derde personenwagen ziet niet dat beide voertuigen stil staan en rijdt achteraan in op het tweede voertuig. De 35-jarige bestuurder van het aanrijdend voertuig raakte bij het ongeval lichtgewond en legde een positieve ademtest af. 

Het derde ongeval gebeurde op 15 augustus op de Leernsesteenweg in Deinze omstreeks 13u15. Ook hier ging het om een kop-staartaanrijding. Het eerste voertuig staat stil om de parking van het DVC Heilig Hart op te rijden. Het tweede voertuig staat stil achter het eerste voertuig, de bestuurder van de derde personenwagen ziet niet dat beide voertuigen stil staan en rijdt achteraan in op het tweede voertuig. De 47-jarige bestuurster van het derde voertuig legt een positieve ademtest af en wordt lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Haar 26-jarige passagier raakte bij het ongeval eveneens lichtgewond alsook een 8-jarig meisje die als passagier in één van de andere voertuigen zat. 

Het vierde ongeval gebeurde op 15 augustus op de Oude Heirbaan in Deinze omstreeks 13u40. Ook hier betrof het een kop-staartaanrijding. Er was een file om de parking van de rommelmarkt op te rijden. Een 74-jarige bestuurder kwam in aanrijding met zijn voorligger. De voorligger plaatste zich aan de kant maar het voertuig bleef nog iets verder doorrijden en kwam ook nog in aanrijding met een tweede voertuig. De bestuurder van dit voertuig (een 55-jarige man) raakte bij het ongeval lichtgewond. Alsook een 54-jarige passagier en een 22-jarige passagier raken bij het ongeval lichtgewond.

Het laatste ongeval gebeurde op 15 augustus in de Biezestraat in Deinze omstreeks 18u40. Een 45-jarige fietsster komt ten val en wordt zwaargewond overgebracht naar het AZ Maria Middelaresziekenhuis in Gent.

Labels