06/09/2023 - Deinze - Fort Chabrol

Op 06 september 2023 omstreeks de middag ontving de PZ Deinze-Zulte-Lievegem een verontrustende melding dat iemand suïcidale gedachten had en zich hierbij verschanst had in zijn woning. Volgens de eerste informatie was er sprake van het bezit van een vuurwapen.

De interventieploegen van de lokale politie snelden ter plaatse om de situatie te controleren en te bevriezen. De nabije omgeving rond de woning werd een tijdlang afgesloten. Ondertussen werd de bijstand gevraagd van het Bijzondere Bijstandsteam van de PZ Gent en de speciale eenheden DSU Brussel. Het droneteam van de lokale politie zorgde ervoor dat alle diensten een goed zicht hadden op de woning. Een onderhandelingsteam van de Federale Politie kon de man na enige tijd overtuigen om naar buiten te komen zonder vuurwapen. De man werd gearresteerd door de speciale eenheden en werd ter beschikking gesteld van de lokale politie voor de verdere opvolging.

Bij de huiszoeking werd het wapen aangetroffen, het bleek te gaan om een loodjesgeweer.

De man werd gearresteerd door het parket Oost-Vlaanderen. De man bleek alcohol geïntoxiceerd. Hij werd meegenomen voor verhoor door de Lokale Recherche van de PZ Deinze-Zulte-Lievegem. De man verklaarde onder invloed van alcohol te zijn geweest en de gevolgen van zijn daden niet te hebben ingeschat. Hij mocht na uitgebreid verhoor beschikken.

Labels