Weesfietsenactie aan station Tienen

Vanaf woensdag 26 oktober '22 start de NMBS, in samenwerking met de stad Tienen en de politiezone Getevallei, een weesfietsenactie aan het station van Tienen. Haal dus tijdig je fiets op!

 

Fietsenstalling Tienen

We rijden vaker met de fiets, dat is een goede zaak. Jammer genoeg blijven er ook vaak fietsen langdurig in fietsenstallingen staan of staan er enkel nog fietsonderdelen.

Een weesfiets is een fiets die langer dan drie weken niet gebruikt wordt en door niemand uit het fietsenrek wordt gehaald. Elke plek die een weesfiets in beslag neemt, kan niet gebruikt worden door pendelaars. Daarom organiseert de NMBS samen met de stad Tienen en de politiezone Getevallei een weesfietsenactie.

Alle fietsen aan het station van Tienen (voor- en achterzijde) krijgen deze week een fietslabel tussen het kader en wiel. Fietsen die op maandag 28 november '22 dit label nog dragen, zullen worden verwijderd. Ook fietsen zonder zadel, stuur, wielen of sloten zullen uit de stalling gehaald worden. Dit draagt bij aan de netheid van de stationsbuurt.

Verwijderde fietsen kunnen opgehaald worden na afspraak op het telefoonnummer 016 80 58 05. 

Labels