Samenwerking met onze burgers leidt tot verschillende succesvolle arrestaties!

PZ Getevallei – Verschillende succesvolle onderzoeken

Politiezone Getevallei werkt hard om onveiligheid in onze samenleving aan te pakken. Door de inzet van al onze medewerkers zorgt dit voor mooie resultaten. De interne samenwerking tussen diensten en de goede informatiedoorstroom resulteert in een efficiëntere werking. 

Ook de alertheid van onze burgers en hun samenwerking met onze diensten maakt dat criminelen gevat worden. Het doet deugd om te zien dat de burgers van onze politiezone zo een grote burgerplichtszin hebben! Samen met respect is niet enkel onze slagzin, maar zetten we om in praktijk! Bedankt aan al onze burgers! 

 

Handboeien

Hieronder enkele van de resultaten van de maand mei:

Op donderdag 6 mei patrouilleerde het fietsteam van politiezone Getevallei ter hoogte van het station te Tienen.  Hun aandacht werd getrokken door een druk gesticulerende jongeman en de agenten beslisten om over te gaan tot een controle. De man was in het bezit van een grote tas vol met nieuwe boormachines. Hij kon geen uitleg geven over de herkomst van al dit materiaal.  Het werd al snel duidelijk dat het om gestolen goederen ging. Door de medewerking van alerte getuigen konden zijn twee vrienden nog net van de trein gehaald worden.  Zij hadden ook twee tassen met gestolen werkmateriaal achtergelaten op zitjes in de trein. De goederen bleken afkomstig van drie doe-het-zelfwinkels in Tienen. De drie mannen, een 24-jarige uit Dilbeek, een 31-jarige uit Dilbeek en27-jarige uit Asse, werden aangehouden door de onderzoeksrechter op 7 mei 2021. Ze verblijven sindsdien in voorlopige hechtenis.

Op 23 mei pikte een taxichauffeur een cliënt op in Sint-Truiden om deze naar Zoutleeuw te brengen. Eens aangekomen in de rijkswachtstraat in Zoutleeuw, werd de taxichauffeur onder bedreiging van een wapen verplicht om zijn inkomsten van ongeveer 700 Euro te overhandigen. De verdachte nam vervolgens te voet te vlucht. Politiezone Getevallei kon de verdachte snel identificeren, onder andere dankzij de goede persoonsbeschrijving van de verdachte door getuigen. De verdachte werd dezelfde dag aangetroffen bij een huiszoeking in zijn woning. Bij de zoeking vond de politie ook kledij en een speelgoedwapen die waarschijnlijk gebruikt werden bij de overval. Het parket vorderde de onderzoeksrechter die de verdachte, een 23-jarige uit Zoutleeuw, onder aanhoudingsmandaat plaatste. De raadkamer handhaafde de aanhouding.

In de nacht van 22 op 23 mei merkten alerte burgers op dat een man aan de klinken van de geparkeerde voertuigen aan het voelen was op de Aarschotsesteenweg in Tienen. Plots zagen ze dat de verdachte zich de toegang tot een voertuig had kunnen verschaffen en dat hij het handschoenvakje in het voertuig aan het doorzoeken was. De alerte burgers hielden de verdachte in bedwang en contacteerden de politiediensten. Zij kwamen ter plaatse en arresteerden de verdachte. Hij bleek spullen op zak te hebben die afkomstig waren van inbraken in auto’s op de Aarschotsesteenweg en in de Vierde Lansierslaan diezelfde nacht. De 38-jarige man, die geen verblijfstitel heeft in België, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Hij verblijft nog steeds in voorlopige hechtenis.

Op 24 mei gingen verschillende interventieploegen van politiezone Getevallei ter plaatse, na melding van een inbraakalarm bij garage Vanthienen te Tienen. Bij aankomst van de politie namen twee verdachten onmiddellijk de vlucht. Twee verdachte mannen, een 28-jarige uit Sint-Joost-ten-Node en een 46-jarige zonder verblijfstitel, werden gevat. Bij beide verdachten werd er inbrekersmateriaal aangetroffen. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Ze verblijven in voorlopige hechtenis.

Bron: Parket Leuven

Labels