Resultaten van de acties van het voorbije weekend in politiezone Getevallei

In onze politiezone wordt er dagelijks aan veiligheid gewerkt op verschillende domeinen en dit zorgt voor de permanente aanwezigheid van onze diensten op het terrein. Ook in tijden van corona blijft verkeersveiligheid nog steeds een prioriteit en voert onze politiezone op regelmatige basis controles uit. Ook dit weekend kon je onze collega's op het terrein opmerken aangezien er verschillende acties plaatsvonden.

Op vrijdag 23 april werd er een gecoördineerde gerechtelijke actie gehouden in de politiezone. Deze actie draagt bij om op een ontradende manier op te treden naar potentiële daders van allerlei criminaliteitsvormen. Daarnaast wordt er ook er ook gecontroleerd op alcohol, drugs en andere overtredingen in het verkeer. Er werd een grote controlepost in plaats gesteld en daarnaast waren er verschillende ploegen die patrouilleerden op het ganse grondgebied.

  • Tijdens deze actie werden 109 voertuigen aan een uitgebreide controle onderworpen.
  • Er werden 2 processen-verbaal opgesteld inzake rijden onder invloed van drugs en een andere verkeersinbreuk.

Op zaterdag 24 april werd er een verkeersactie gehouden door onze verkeersdienst om enerzijds bestuurders alert te maken op hun rijgedrag en anderzijds om op te treden waar nodig. Er werd gebruik gemaakt van verschillende controleposten verspreid over het ganse grondgebied van de politiezone, wat onderstaande resultaten opleverde:

  • Er werden 118 ademtests afgenomen waarvan er 2 bestuurders onder invloed bleken te rijden waardoor hun rijbewijs werd ingetrokken.
  • 8 bestuurders werden onderworpen aan een drugstest waarvan er 5 positief testten en hun rijbewijs bijgevolg werd ingetrokken
  • 1 proces-verbaal voor een niet-verzekerd voertuig waarbij het voertuig werd getakeld
  • 1 bestuurder werd betrapt voor het sturen zonder rijbewijs
  • 1 bestuurder kreeg een proces- verbaal inzake het sturen met een voorlopig rijbewijs
  • 6 bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen
foto controle

 

Labels