Politiezone Getevallei handhaaft de nieuwe maatregelen rond het coronavirus.

Vanaf vandaag gelden er nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze werden opgelegd door het overlegcomité gezien de negatieve evolutie van de pandemie. De cijfers vertonen nog steeds een stijgende trend en dit zorgt ervoor dat ziekenhuizen onder druk komen te staan.

Als politiezone wordt er verwacht dat wij de maatregelen zullen handhaven. Zowel de gerechtelijke als bestuurlijke overheden verwachten een strenge handhaving aangezien de sensibiliseringsperiode voorbij is en het essentieel is om de curve nu om te buigen.

Afbeelding: Covid-19 Alarmiveau 4

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat er in onze politiezone bij de start van de coronacrisis verschillende veranderingen werden doorgevoerd om deze crisis zo efficiënt mogelijk te kunnen beheersen. Deze opvolging werd dan ook reeds ingebed in onze reguliere werking. Daarnaast worden er ook extra ploegen voorzien op het terrein om alles nauwlettend in de gaten te houden en te verbaliseren bij overtreding van de maatregelen. Er zal een maximale aanwezigheid zijn op het terrein zijn van onze medewerkers (fietsteam, wijkagenten, verkeersdienst, interventiedienst,…) om de naleving van de maatregelen te garanderen.

We willen dan ook oproepen aan iedereen om de maatregelen na te leven. We zijn er ons van bewust dat de coronacrisis zwaar weegt op de samenleving, maar toch willen we vragen om extra inspanningen te leveren om zo de curve om te buigen. Laten we vooral voor elkaar zorgen en tevens elkaar zo veel mogelijk beschermen door de maatregelen strikt op te volgen. Draag je steentje bij, flatten the curve!

#ZorgVoorElkaar

#AllemaalSamenTegenCorona

#SamenMetRespect

Labels