Nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus te bestrijden!

Het coronavirus wint opnieuw aan kracht en verspreidt zich snel onder de bevolking. Omwille van de stijgende cijfers werden er op nationaal vlak enkele verstrengde maatregelen uitgevaardigd. Deze maatregelen zijn van kracht vanaf vrijdag 9 oktober tot en met 9 november.  We leggen de nieuwe regels even uit:

  • Nauwe contacten: beperking tot maximum 3 nauwe contacten per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter zonder mondmasker.
  • Privé-bijeenkomsten thuis: maximum 4 personen, met respecteren veilige afstand of mondmasker indien niet mogelijk.
  • Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden: maximum 4 personen per tafel, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen.
  • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten: maximaal 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen.
  • Sluitingsuur cafés: 23.00 uur.
  • Extra inspanningen op het vlak van sensibilisering en handhaving opdat deze maatregelen overal worden toegepast.
  • Telewerk sterk aanbevolen, meerdere dagen per week.
Covid-19 afbeelding 2

Wanneer er zich in bepaalde provincies een ernstigere situatie voordoet, onder de vorm van een alarmerende stijging van besmettingen, moeten de gouverneurs verdere maatregelen voorstellen. Deze maatregelen kunnen dan ingevoerd worden voor de ganse provincie of voor enkele delen ervan.

Het is van essentieel belang dat de maatregelen goed worden opgevolgd. Enkel en alleen op deze manier kunnen we kwetsbare groepen beschermen en ervoor zorgen dat de gezondheidszorg niet overbelast wordt. Indien we ons allen aan de regels houden en voorzichtig blijven, kunnen we het virus hopelijk onder controle krijgen. Indien men de maatregelen niet volgt, zal men genoodzaakt zijn om nog strengere maatregelen te nemen die het sociale leven verder inperken.

We vragen aan elke burger om zijn/haar verantwoordelijkheid op te nemen en de regels strikt na te leven. Enkel door deze solidariteit ontnemen we het virus de kans om zich te verspreiden.

#AllemaalSamenTegenCorona

#SamenMetRespect

Labels