Korpschef bedankt zijn medewerkers via open brief voor het harde werk tijdens de corona-crisis.

In maart startte de corona-crisis: COVID-19, maatregelen, lockdown, essentiële verplaatsingen, samenscholing, … Een tijd van onzekerheid, angst en onduidelijkheid kondigde zich aan rond een ongekend virus en vooral qua verwachtingen en de rol die wij hierin moesten spelen als politiedienst. Een ongeziene en moeilijke periode brak aan voor iedereen in de samenleving, maar ook specifiek voor onze medewerkers die op het terrein dagelijks moesten verder werken.

Korpschef Staphane Gilis

Verwarrende tijden waarin er dagelijks getracht werd om uit het kluwen van alle informatie alles steeds te vertalen naar het operationele werk voor de collega’s op het terrein; een dagelijkse bijsturing van richtlijnen en een nog flexibelere dienstregeling die werd verwacht. Diensten die volledig anders werden georganiseerd om zo efficiënt mogelijk te werken, taken die veranderden, een hoge graad van flexibiliteit die werd en wordt verwacht van elke medewerker,…

Als politiedienst staan onze medewerkers in de eerste lijn en wordt er te allen tijde verwacht dat zij zelfs in moeilijke omstandigheden verder werken, want dat is nu immers de job waarvoor zij gekozen hebben, zegt men. Ondanks dat dit voor iedereen een evidentie lijkt te zijn, wil ik als korpschef toch even aanstippen dat dit helemaal niet evident is en dat dit een verregaande vorm van moed, professionaliteit en toewijding vraagt van elke medewerker. 

Uitzonderlijke omstandigheden, maar vooral uitzonderlijke medewerkers die zich dagelijks inzetten, met een verhoogde kans op besmetting en een verhoogd risico waar men zijn/haar gezin aan blootstelt. De work-life balans die wordt verstoord door de hoge mate van flexibiliteit die er momenteel nodig is om alles beheersbaar te houden, het omgaan met de stress in deze moeilijke werkomstandigheden en onzekere tijden,… Maar toch zetten we door, als één team, steeds anticiperend op wat op ons afkomt om zo onze burgers optimaal te kunnen beschermen. We passen ons aan en doen niet alleen wat er verwacht wordt, maar nog zoveel meer….

Als korpschef ben ik dan ook enorm trots op al mijn medewerkers die door hun flexibiliteit, veerkracht, doorzettingsvermogen en inspanningen zich dagelijks inzetten om deze crisis, samen met zovele anderen, mee te helpen beheersen om onze burgers maximaal te beschermen. De professionaliteit, verbondenheid en collegialiteit die we de voorbije weken hebben ervaren is bewonderenswaardig!

Ondanks de moeilijke tijden toont dit voor mij aan dat we er staan als één team en daarom wil ik ook alle medewerkers enorm bedanken voor hun tomeloze inzet, hun moed en hun enorme verbondenheid met onze politiezone. Samen komen we hier door! #SamenMetRespect

Korpschef

Stephan Gilis

Labels