Hoofdcommissaris Pierre Schippers gaat met pensioen.

Op 12 december werd hoofdcommissaris Schippers in aanwezigheid van het politiecollege, en de personeelsleden in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van zijn pensioen. Pierre Schippers kwam in 2001 aan het roer als korpschef van de voormalige politiezone Tienen-Hoegaarden en loodste deze in 2018 mee naar de nieuwe politiezone Getevallei.

HCP Pierre Schippers

Hoofdcommissaris Schippers bekleedde tijdens zijn carrière diverse functies bij de politie. In 1975 startte hij met de opleiding tot wachtmeester bij de toenmalige Rijkswacht. Na een korte periode bij de 6de Mobiele groep te Brussel begon hij op 3 oktober 1977 aan de opleiding tot Keuronderofficier in de toenmalige kaderschool. Na het succesvol beëindigen van deze tweejarige opleiding behaalde hij de graad van Opperwachtmeester waarna hij opnieuw belandde bij de 6de Mobiele groep eskadron infanterie te Brussel. Vervolgens ging hij in 1981 naar de brigade in Lubbeek.  Om tenslotte in 1990 te verhuizen naar de brigade Tienen waar hij eerst de functie van brigadecommandant bekleedde om tenslotte zijn carrière daar af te sluiten als korpschef van de politiezone Tienen-Hoegaarden.

Het politiecollege, alsook alle personeelsleden wensen hoofdcommissaris Schippers te bedanken voor zijn jarenlange tomeloze inzet, gedrevenheid en leiderschap. We wensen hem dan ook een welverdiend pensioen toe!

Labels