Corona-crisis: Aangepaste dienstverlening voor onze burgers.

In het kader van de Corona-crisis werden er gisteren door de federale regering verschillende extra maatregelen aangekondigd. Ook als politiezone nemen wij onze verantwoordelijkheid op om dit maximaal te bestrijden.

Logo PZ Getevallei

Politiezone Getevallei neemt extra maatregelen om personeelsleden maar ook burgers te beschermen en om toch nog een maximale dienstverlening te kunnen blijven garanderen. We geven hieronder een kort overzicht van de aangepaste dienstverlening in onze kantoren:

  • De wijkkantoren van Linter, Zoutleeuw en Hoegaarden zullen vanaf maandag gesloten zijn tot en met 3 april. Er kan evenwel steeds telefonisch een afspraak worden gemaakt om dringende aangiftes te komen doen.
  • De centrale onthalen in Landen en Tienen blijven geopend voor onze burgers volgens de normale openingsuren. Er wordt wel gevraagd aan de burgers om enkel langs te komen voor dringende aangiftes. Voor niet dringende aangiftes wordt er gevraagd om telefonisch een afspraak te maken.

We willen benadrukken dat onze politiemensen nog steeds 24/24 beschikbaar zullen zijn om alle dringende interventies uit te voeren en de elementaire dienstverlening dus steeds gegarandeerd blijft voor onze burgers. Daarnaast worden er tevens extra ploegen ingezet om de handhaving van de opgelegde federale maatregelen op te volgen.

Wel willen we nadrukkelijk de medewerking vragen aan onze burgers om niet dringende aangiftes uit te stellen en hiervoor telefonisch een afspraak te maken met onze diensten. Indien u niet weet of uw aangifte al dan niet dringend is en kan uitgesteld worden naar een latere datum, neemt u best telefonisch contact op en zullen wij samen met u deze inschatting maken.

Wist u dat er ook verschillende aangiftes zijn die u als burger online kan doen voor feiten van fiets- en bromfietsdiefstallen, beschadigingen, graffiti,… Voor meer informatie, neem een kijkje op:  https://www.politie.be/nl/e-loket. Heeft u toch nog vragen of hulp hierbij nodig kan u onze politiedienst steeds telefonisch contacteren.

Voor alle telefonische vragen van onze burgers  en het vastleggen van afspraken, worden er extra onthaalmedewerkers ingezet om onze burgers zo goed en vlot mogelijk te woord te kunnen staan.

Laten we samen dit Corona-virus op een verstandige manier aanpakken en de kwetsbare groepen in onze samenleving maximaal beschermen. #SamenMetRespect

 

 Onze contactgegevens:

https://www.politie.be/5910/contact/commissariaten

  • Politiehuis Tienen (24/24u) 016/80 58 05
  • Politiehuis Landen 011/88 48 84
  • Wijkkantoor Hoegaarden 016 76 87 90
  • Wijkkantoor Linter 011/ 78 91 40
  • Wijkkantoor Zoutleeuw 011/ 70 58 30

Labels