Politie CARMA treft gestolen Duitse boot aan in Kinrooi

Dinsdagochtend kreeg Politie CARMA een melding van een verdachte boot aan de Maasplas. Het bleek om een boot te gaan die eerder in Nederland als gestolen werd opgegeven.

Gestolen boot voor de diefstal

Een alerte schipper merkte dinsdag op dat op de Maasplas al enkele dagen een boot voor anker lag die overschilderd werd. Hij verwittigde PZ CARMA die met de patrouillemotorboot ter plaatse ging. Tijdens de controle was er niemand aanwezig op de verdachte boot. Na onderzoek bleek het effectief om een gestolen boot uit Nederland te gaan. PZ CARMA sleepte de boot naar de nabijgelegen jachthaven en bracht de Duitse eigenaar op de hoogte dat haar boot werd teruggevonden. PZ CARMA voert verder onderzoek.



De patrouilleboot van PZ CARMA wordt ingezet om tijdens de zomerperiode preventief toezicht op de Maasplassen te houden. De politie houdt een oogje in het zeil zodat mensen enkel zwemmen waar dat toegelaten is. Ze let er ook op dat de boten varen volgens de regels. Overtreders krijgen eerst een waarschuwing alvorens er opgetreden wordt. Daarnaast kan de boot ook ingezet worden bij tussenkomsten zoals o.a. deze diefstal en om op plaatsen te controleren waar andere patrouillevaartuigen niet kunnen komen.

Labels