Persbericht vrijdag 28-03-2014



Genk / Flémalle - Cannabisplantage ontmanteld en twee verdachten aangehouden
(persbericht verspreid via parket Tongeren)

Politie GAOZ, Politie Flémalle en een speciale eenheid van de federale politie voerden donderdagochtend een huiszoeking uit in de Rue de la Fontaine in Flémalle. Ze troffen er een grote plantage aan en arresteerden een 41-jarige Turkse man. Een professionele plantage van 2400 planten was verspreid over enkele kelderruimtes en maakte gebruik van illegale stroom. De civiele bescherming van Crisnée kwam ter plaatse voor de ontmanteling.

Tegelijkertijd gebeurden huiszoekingen in de Gustave Francottestraat en de Zuiderring in Genk. In de Gustave Francottestraat werden resten van een kleine plantage gevonden en een aantal verdovende middelen. Ook hier werd een persoon gearresteerd. Het gaat om een 36-jarige Genkenaar. In een woning op de Zuiderring werd een 34-jarige Genkenaar opgepakt.

Op de drie locaties werden wapens in beslag genomen.

De 34- en 41-jarige man werden later op de dag aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren.



Genk - Winkeldief opgepakt

(persbericht verspreid via parket Tongeren)


Gisteravond werd een 33-jarige man opgepakt na een betrapping op winkeldiefstal. Hij stond reeds geseind voor een reeks andere winkeldiefstallen. Na voorleiding bij de onderzoeksrechter werd hij aangehouden .

Genk - verkeersongevallen

Op de Onderwijslaan botsten vanochtend een personenwagen en een vrachtwagen. Federico V. (22) uit Genk, werd hierbij licht gewond.

Op de Hasseltweg botsten twee personenwagens. Een passagier, Ayse E. (17) uit Genk, werd licht gewond.

Op de Landwaartslaan gebeurde een kopstaartaanrijding tussen drie voertuigen. Maria N. (35) en Marleen S. (54) uit Genk, werden hierbij licht gewond.

Labels