Persbericht 23.04.2018

Genk - inbraken

Zondag stelde men de inbraak vast in een woning op de Geerenstraat. Er verdwenen een tablet, een spelcomputer en een som geld.

Uit een caravan die bij een bouwwerf geplaatst werd op Terboekt zijn zondag werkmaterialen gestolen.

Maandagochtend stelde men vast dat dieven ingebroken hebben in een kantoor van een rustoord in de Socialestraat. Er is een som geld gestolen.

Genk/Houthalen-Helchteren/Opglabbeek/Zutendaal - SLIM-actie

Op zondag 22.04 organiseerde Politie CARMA tussen 13u en 21u een alcoholactie op de Europalaan in Genk, de Weg naar Zwartberg in Houthalen, de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek en de Noordlaan in Zutendaal.

In het totaal zijn 814 voertuigen gecontroleerd en evenveel bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. Negen bestuurders bliezen positief. Van twee bestuurders is het rijbewijs voor één dag ingehouden. Daarnaast zijn volgende overtredingen vastgesteld:

* twee niet-verzekerde auto's zijn in beslag genomen,

* drie bestuurders reden met een ongeldig voorlopig rijbewijs,

* twee bestuurders kregen een PV omdat ze geen geldig inschrijvingsbewijs voor hun auto konden voorleggen.

Houthalen-Helchteren - inbraak

Maandag stelde men op een bouwwerf op de Grote Baan de diefstal vast van stroomkabels van een bouwkraan en twee kabelrollen.

Genk - Auto uitgebrand in Kolderbos

Rond middernacht liep een oproep binnen over brandende voertuigen op Hondsbos. Al snel sloegen de vlammen over naar vier andere wagens. Twee auto's liepen zware beschadigingen op en nog twee andere zijn lichter beschadigd.

De brandweer kwam ter plaatse en kreeg de brand snel onder controle. Politie CARMA deed de nodige vaststellingen. Ook het gerechtelijk labo en een branddetectiehond kwamen ter plaatse. Er zijn aanwijzingen dat de brand werd aangestoken. De Volkswagen is gerechtelijk getakeld. Politie CARMA onderzoekt de zaak verder.

Labels