Persbericht 11.09.2014

As / Houthalen-Helchteren - twintigers opgepakt na lange achtervolging

Een overlastploeg van Politie MidLim wilde gisteravond bij het Lindeplein in Houthalen een autobestuurder controleren nadat hij enkele verkeersinbreuken beging. Op dat moment vluchtte de bestuurder weg richting Weg naar Zwartberg. Hij lapte onderweg de verkeersregels aan zijn laars en haalde levensgevaarlijke maneuvers uit aan een hoge snelheid.

In de Vlasroot in As slaagde de overlastploeg erin om de bestuurder klem te rijden. Hierbij kwam het tot een aanrijding tussen de twee wagens. De twee inzittenden probeerden nogmaals te vluchten maar werden uiteindelijk in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiekantoor. Het gaat om een 22-jarige uit As en een 23-jarige uit Houthalen-Helchteren. In de auto trof de politie een hoeveelheid cannabis aan. Een huiszoeking leverde nog meer drugs op en materialen die gebruikt worden voor de teelt van cannabis. De 22-jarige bestuurder verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter in Tongeren en werd vrijgelaten onder voorwaarden. De 23-jarige passagier zal zich later nog moeten verantwoorden.

(persbericht verspreid via parket Tongeren)



Genk - diefstal met braak

Vandaag werd een inbraak vastgesteld in een café op de Hasseltweg. Dieven gingen aan de haal met een som geld en de inhoud van een speelautomaat.

Houthalen-Helchteren - diefstal met braak

Uit een woning op de Kievitwijk hebben onbekenden goud gestolen.

Genk - verkeersongeval

Op de laterale weg langs de Europalaan reed een auto een voetganger aan. Lea P. (66) uit As werd licht gewond.

Opglabbeek - verkeersongeval

Op het kruispunt van de Weg naar As met de Heidestraat botsten twee wagens. Eén passagier, Drika V.S. (79) uit Opglabbeek, werd licht gewond.

Labels