Eetbaar bestek voor politiecellen

Politie Carma neemt eetbaar bestek in gebruik voor de celgasten. Het is een veiligheidsmaatregel die het risico op kwetsuren moet tegengaan. Het bestek is een ecologisch product dat ook op logistiek vlak voordelen biedt.

Eetbare lepen CARMA

Het nieuwe bestek, een eetbare lepel, komt er vooral uit veiligheidsoverwegingen. Indien personen van hun vrijheid benomen worden moet de politie over hun welzijn waken. Met bestek van plastiek of bamboe bestaat het risico dat celgasten zich doelbewust zouden verwonden. Het eetbaar bestek wordt in eerste instantie in gebruik genomen om dat veiligheidsrisico weg te nemen.

Een andere reden is van logistieke aard. Zo komt het ook wel voor arrestanten hun bestek in de wc deponeren en proberen door te spoelen, met verstoppingen en defecten tot gevolg. Dat probleem zou zich nu letterlijk vanzelf oplossen, want het bestek lost op in water.

De eetbare lepel is een ecologisch product, gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals tarwebloem, maïsolie en zout. De smaak van de lepel is eerder neutraal. De leverancier is een Belgisch bedrijf uit Verviers. Zij leverden tot nu toe nog niet aan politiediensten of gevangenissen.

 

 

 

Labels