Bestuurder vlucht weg tijdens controle in Genk

Zondag voerde Politie CARMA van 14u00 tot 22u00 een verkeersactie uit op verschillende plaatsen in de zone. In totaal werden 41 voertuigen en 62 personen gecontroleerd. In Genk vluchtte een bestuurder weg van de controle. Na een lange achtervolging konden de bestuurder en zijn passagier gearresteerd worden in Hasselt.

Combi avond

Tijdens de controle in Genk op de Sledderloweg trachtte rond 21u00 een voertuig de controle te ontvluchten. Twee inspecteurs met motor en een patrouille zetten meteen de achtervolging in. Tijdens zijn vlucht beging de 21-jarige bestuurder verschillende zware verkeersinbreuken. Zo haalde hij o.a. snelheden tot meer dan 200 km/u en negeerde hij een rood verkeerslicht. Na een lange achtervolging via Diepenbeek tot in de Heidestraat in Hasselt kon de Genkenaar aan de kant gehaald worden. De bestuurder en zijn 30-jarige passagier uit Genk werden meteen gearresteerd. De wagen werd in beslag genomen. Beide verdachten werden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De 21-jarige bestuurder werd vrijgelaten onder voorwaarden. De 30-jarige passagier werd aangehouden.

Bij controles op de andere locaties stelde Politie CARMA een vijftal pv’s op voor bezit van drugs. Twee bestuurders legden een positieve speekseltest af, acht personen kregen een pv voor verkeersinbreuken. Twee auto’s werden getakeld.

Labels