Spelende kinderen gesignaleerd op de autosnelweg in Maasmechelen

Sinds begin mei 2024 kregen zowel onze diensten als deze van de federale wegpolitie Limburg op drie verschillende data melding van ‘spelende kinderen op de autosnelweg’. Bij één van deze meldingen was er zelfs sprake dat de kinderen de autosnelweg opliepen of overstaken! 

Openstreetmap InDeMool MM

De locatie op de autosnelweg waar de kinderen zich ophielden zou telkens ter hoogte van Opgrimbie zijn geweest. Meer bepaald ter hoogte van kilometerpaal 5.0 van de E314 richting Leuven ( zie bijgevoegde kaart – situering Heirstraat – autostradebrug – omgeving wijk In de Mool).

Bij twee van de drie meldingen werden er kinderen gezien door de interventieploegen. Doordat de kinderen wegvluchtten, konden deze NOG niet geïntercepteerd en geïdentificeerd worden. Het zouden kinderen tussen de 5 en de 13 jaar zijn die de vlucht namen via de wandelpaden van de wijk 'In de Mool' om vervolgens via de Ringlaan hun weg verder te zetten. Het is nog niet geweten uit welke wijk(en) deze kinderen afkomstig zijn.

Wij vragen ouders om hun kinderen op het grote gevaar te wijzen van dergelijke "spelletjes". Niet enkel de kinderen lopen hier gevaar, maar ook alle andere weggebruikers die door te schrikken gevaarlijke manoeuvres zouden kunnen uitvoeren.

Woon je in de buurt en heb je meer informatie? Neem dan (indien gewenst anoniem) contact op met politie LaMa via het telefoonnummer 089/47.47.47.

Om samen de veiligheid van alle kinderen te waarborgen vragen wij jullie om dit bericht zoveel mogelijk te delen.

Labels