Britse delegatie bezoekt PZ Westkust

Gisteren ontving de voorzitter van PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche samen met gouverneur Carl Decaluwé en korpschef Nicholas Paelinck een Britse delegatie bestaande uit de Britse ambassadeur en 4 parlementsleden die lid zijn van het Home Affairs Select Committee. De gezamenlijke strijd tegen transmigratie stond opnieuw op de agenda.

britisch

Regelmatig koopt PZ Westkust hoogtechnologisch materiaal aan dankzij de steun van Groot-Brittannië. Sinds vorige week beschikken we over de dronewagen die volledig met Britse fondsen is gefinancierd. Ook de strandbuggy, verschillende anonieme voertuigen en ANPR-camera’s werden (gedeeltelijk) gefinancierd door Groot-Brittannië. De aangekochte middelen worden hoofdzakelijk ingezet in de strijd tegen transmigratie maar kunnen uiteraard ook worden gebruikt ter bestrijding van andere vormen van criminaliteit.

Gisterenmiddag hadden we de gelegenheid om dit materiaal te demonstreren aan ambassadeur Shearman en aan de Britse parlementsleden die lid zijn van het Home Affairs Select Committee, met name Dame Johnson, mevrouw Thewliss en de heren Fell en Loughton. We toonden via presentaties en een vragenronde aan dat de samenwerking tussen PZ Westkust en de Britse Home Office van groot belang is in de strijd tegen transmigratie.

Voorzitter van PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche: “PZ Westkust heeft al jaren een goede verstandhouding met de Britse overburen. Deze verstandhouding werd bevestigd op 22 december 2021 in een “Memorandum of Understanding” ter gezamenlijke preventie en bestrijding van de transmigratieproblematiek. Samen brengen we een duidelijke boodschap: mensensmokkel wordt niet getolereerd en mensensmokkelaars worden hard aangepakt.”

Voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie en korpschef van PZ Westkust Nicholas Paelinck: “Dankzij de steun van Groot-Brittannië gebruiken we materiaal van topkwaliteit in onze strijd tegen transmigratie. Transmigratie is een internationaal probleem en samen nemen we onze verantwoordelijkheid. Mensenlevens beschermen is onze topprioriteit en tegelijkertijd willen we malafide en misdadige mensensmokkelaars een halt toe roepen. Door de handen in elkaar te slaan, staan we des te sterker.”

Labels