Drugsonderzoek in stroomversnelling na vier arrestaties door PZ Westkust

Op vraag van het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, startte de politiezone Westkust enige tijd geleden een gerechtelijk onderzoek op. Er waren aanwijzingen dat in een woning in De Panne verdovende middelen zouden worden verhandeld. Op 17 juli kwam het onderzoek in een stroomversnelling nadat bij een man die het pand verliet drugs werden aangetroffen. Uiteindelijk werden vier mannen gearresteerd.

Op woensdag 17 juli zag een anonieme patrouille van PZ Westkust een 18-jarige man het pand in kwestie verlaten. De man sloeg op de vlucht maar kon worden geïntercepteerd. Nadat bij hem drugs werden aangetroffen, werd overgegaan tot een arrestatie.

Naar aanleiding van deze interventie werd na overleg met het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, overgegaan tot een huiszoeking in de woning. Tijdens de huiszoeking vond de ploeg van PZ Westkust, bijgestaan door een drugshond, cocaïne, cannabis en een grote som cash geld. Ook stonden er verpakkingsmateriaal en weegschalen die zouden kunnen wijzen op handel in verdovende middelen. Een 55-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit de Panne, werden gearresteerd. 

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek. Het trio werd op 18 juli voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Veurne die hun aanhouding bevestigde.

Op donderdag 18 juli werd een 22-jarige man uit Alveringem in hetzelfde dossier gearresteerd. De man wordt ervan verdacht de leverancier te zijn van de verdovende middelen op het adres in De Panne. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek. Hij werd op 19 juli voorgeleid voor de onderzoeksrechter die in de namiddag zijn aanhouding heeft bevolen.

Labels