PZ Westkust houdt verschillende controleacties

Ons politieteam hield de afgelopen dagen een reeks verkeerscontroles. Donderdag 12 oktober werd een gezamenlijke actie georganiseerd met GOCA , het expertisecentrum voor autokeuring & rijbewijs. Zondag 15 oktober en maandag 16 oktober controleerden we bestuurders op het gebruik van alcohol achter het stuur. Nog op 16 oktober hielden we een gezamenlijke actie met VLABEL.

auto

Donderdag 12 oktober: gezamenlijke actie met GOCA

Donderdag 12 oktober werkten we samen met GOCA. De resultaten van de gezamenlijke actie:

  • één onmiddellijke inning van 1.000 euro omdat de luchtvering van de aanhangwagen niet werkte en waarbij men probeerde om dit te verdoezelen;
  • één onmiddellijke inning van 1.000 euro omdat een band van een vrachtwagen in erg slechte staat was;
  • één onmiddellijke inning van 350 euro omdat de ijking van de snelheidsbegrenzer niet leesbaar was;
  • één onmiddellijke inning van 198 euro wegens inbreuken op de rij- en rusttijden;
  • één onmiddellijke inning van 75 euro wegens een defect mistlicht aan een vrachtwagen.

De bestuurders die een onmiddellijke inning van 1.000 euro kregen, moesten eerst het voertuig op orde stellen voordat ze mochten verder rijden.

Zondag 15 oktober en maandag 16 oktober: alcoholcontroles

Zondag 15 oktober en maandag 16 oktober controleerden we verschillende bestuurders op het gebruik van alcohol achter het stuur. In totaal legden 222 bestuurders een ademtest af. Vier bestuurders bliezen alarm en mochten drie uren geen voertuig besturen. Eén bestuurder leverde het rijbewijs voor 6 uren in.

Maandag 16 oktober: samenwerking met VLABEL

Maandag 16 oktober organiseerden we een gezamenlijke controleactie met de dienst externe controle verkeersfiscaliteit en wegeninspectie van de Vlaamse Belastingdienst  (VLABEL). We stelden ons op te Nieuwpoort, in de Kinderlaan en te De Panne, in de De Pannelaan. De resultaten zijn als volgt:

  • één proces-verbaal inzake bezoldigd personenvervoer;
  • één onmiddellijke inning van 1.320 euro wegens het rijden zonder geldige bestuurderskaart;
  • één onmiddellijke inning van 110 euro inzake bezoldigd zakenvervoer;
  • één onmiddellijke inning van 184,02 euro wegens het manipuleren van een elektronisch apparaat met een scherm;
  • negen processen-verbaal van waarschuwing omwille van een verlopen keuringsbewijs.

VLABEL scande 1.889 voertuigen en stelde 8 processen-verbaal op met een onmiddellijke inning waarbij VLABEL in totaal 7.655,02 euro inde. Er werden ook 3 processen-verbaal opgesteld voor het niet aangeven van een voertuig. Tot slot werd één proces-verbaal opgesteld wegens het oneigenlijk gebruik van een handelaarsplaat.

“Wij blijven ons inzetten voor veiligheid op de weg en danken alle bestuurders die de verkeersregels respecteren en zo bijdragen aan een veiligere verkeersomgeving.”

Labels