Politiezone Westkust neemt strandbuggy in ontvangst

Onlangs werd bij Politiezone Westkust een strandbuggy geleverd door de firma AgriTechnics. 

buggy

De strandbuggy zal regelmatig patrouilleren om de toegang tot en de situatie op onze stranden te controleren in de strijd tegen transmigratie. De buggy zal in het bijzonder worden ingezet in de strijd tegen het gebruik van small boats. In dit kader gebeurde de aankoop met de financiële steun van UK Borderforce.

In het zomerseizoen zal de strandbuggy worden ingezet om het veiligheidsgevoel van onze strandbezoekers te verhogen. Dankzij de strandbuggy zal ons politieteam sneller kunnen tussenkomen bij problemen of moeilijkheden op het strand en kan de strandbezoeker ons politieteam gemakkelijk aanspreken als men ons nodig heeft.

Korpschef Paelinck: "We zullen de strandbuggy onder meer inzetten om verloren gelopen personen sneller te kunnen opsporen, bij overlast en vandalisme, om bijstand te verlenen aan de strandredders en voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid op het strand in het algemeen."

Voorzitter van het politiecollege Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Het is belangrijk dat de strandbezoekers met een veilig gevoel kunnen genieten van onze mooie stranden. Dankzij de strandbuggy is ons politieteam nog meer en nog sneller ter plaatse bij probleemsituaties op het strand".

Labels