Veilig duurt het langst!

Op vrijdag 9 december werd een gezamenlijke verkeersactie gehouden door PZ Westkust en Vlabel. Op zaterdag 10 december hield Politiezone Westkust opnieuw een verkeersactie.

verkeer

Op vrijdag 9 december werkte Politiezone Westkust samen met Vlabel (Vlaamse Belastingsdienst). Tijdens de controle te Nieuwpoort, in de Kinderlaan, had ons politieteam extra aandacht voor zwaar vervoer en het respecteren van rij- en rusttijden. Eén bestuurder kreeg een onmiddellijke inning van 1.000 EUR wegens een overtreding op het bezoldigd personenvervoer. Eén proces-verbaal werd opgemaakt wegens een vervallen keuringsbewijs terwijl de bestuurder al een proces-verbaal van waarschuwing had gekregen in oktober. Tot slot werd een andere bestuurder gewaarschuwd dat zijn keuringsbewijs vervallen was. Vlabel stelde tien processen-verbaal waarbij voor een totaal van 4.461,94 EUR aan onmiddellijke inningen werd uitgeschreven. Maar liefst 3.090 voertuigen passeerden de scanner.

Op zaterdag 10 december hield Politiezone Westkust opnieuw een verkeersactie. Eén bestuurder reed met zwaar vervoer zonder bestuurderskaart. Hij kreeg een onmiddellijke inning van 1.320 EUR. Eén bestuurder droeg zijn gordel niet. Ook hij kreeg een onmiddellijke inning. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing wegens een vervallen verzekeringsbewijs of een niet gekeurde koppelinrichting.

Tijdens de verkeersactie controleerden we 46 fietsers. Slechts één fietser had zijn licht niet aan. We namen ook 51 ademtesten af. Geen enkele gecontroleerde bestuurder blies positief! PZ Westkust is tevreden met dit resultaat. Ons ultieme doel is dat elke gecontroleerde bestuurder in orde is, want veilig duurt het langst!

Labels