Zeven bestuurders onder invloed van alcohol tijdens alcoholactie afgelopen weekend

Alcohol is één van de grootste ‘killers’ in het verkeer. Bij 1 op 4 dodelijke ongevallen is de bestuurder onder invloed van alcohol. Bovendien rijden bijna 4 op 10 bestuurders die bij een verkeersongeval ernstig gewond geraken onder invloed van alcohol.

verkeer

Zaterdagavond 19 november en in de nacht van zaterdag op zondag nam politiezone Westkust 102 ademtesten af.

De controles gebeurden te De Panne, in de Stationsstraat en te Koksijde, in de Pelikaanstraat, de Robert Vandammestraat en de Ten Bogaerdelaan. Zeven bestuurders reden onder invloed van alcohol. Drie van hen bliezen alarm (0,28, 0,23 en 0,24 Mg/L UAL). We hielden hun rijbewijs voor drie uren in en ze kregen een onmiddellijke inning. Drie anderen bliezen positief (0,49, 0,38 en 0,63 mg/L UAL). Zij moesten hun rijbewijs voor zes uren inleveren en kregen een proces-verbaal. Eén bestuurder maakte het heel bont en blies 0,80 Mg/L UAL. Het rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en we stelden een proces-verbaal op. Bovendien zal de bestuurder zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Uit onze controles van afgelopen weekend blijkt dus dat 7 % onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Verder werd een wagen in beslag genomen en getakeld omdat het voertuig niet ingeschreven en niet verzekerd was. Er werd hiervan ook een proces-verbaal opgemaakt. Twee fietsers kregen een onmiddellijke inning van 67,06 euro omdat hun fiets niet verlicht was. Eén bestuurder kreeg een onmiddellijke inning van 125,06 euro omdat hij zijn gordel niet droeg. Er werden ook twee GAS-pv’s opgemaakt omdat men parkeerde waar het niet mocht. Tot slot werden vijf processen-verbaal van waarschuwing opgemaakt voor verschillende verkeersinbreuken.

Van 17 november tot 20 november liep ook een controleactie op het gebruik van een mobiel elektronisch apparaat achter het stuur. In een anonieme wagen controleerde PZ Westkust hier afgelopen weekend extra op. Er werden vijf inbreuken vastgesteld. De bestuurders kregen een onmiddellijke inning van 183,06 euro.

Labels