Tevreden terugblik op druk zomerseizoen

Na twee “coronazomers” maakt PZ Westkust de balans op van de zomercriminaliteit. 

Hoewel het moeilijk is om een vergelijking te maken met de zomer van 2020 en 2021, geeft PZ Westkust toch graag een overzicht van enkele meest voorkomende incidenten en interventies.  

zomercriminaliteit

Korpschef Nicholas Paelinck is tevreden: “Deze cijfers liggen in lijn met de cijfers van 2020 en 2021. Onze politiemensen haalden deze zomer alles uit de kast en zetten zich dagdagelijks voor 100 % in om de veiligheid van iedereen – inwoner en bezoeker – te garanderen.” 

“Dat we ook dit jaar mochten rekenen op de versterking van de federale politie, lokale politie uit PZ Antwerpen en uit PZ Brussel HOOFDSTAD Elsene was gezien de grote toestroom van bezoekers broodnodig” geeft burgemeester Geert Vanden Broucke aan.  

Burgemeester Bram Degrieck gaat verder: “De cijfers mogen er zijn! Dit mooie resultaat hebben we te danken aan de tomeloze inzet van het volledige korps en aan de goede samenwerking met het parket. Ook de samenwerking tussen de drie Westkustburgemeesters in het politiecollege en de samenwerking tussen de politieraadsleden in de politieraad verloopt uitstekend. We zitten op één lijn en dat merk je!” 

“Politiezone Westkust kijkt tevreden terug op een drukke zomer vol zonovergoten dagen en met heel veel bezoekers. Na twee zomers met mondmaskers en strikte coronamaatregelen, was de zomer van 2022 de drukste zomer ooit. Nog nooit waren er zoveel kustbezoekers. Ook werden er weer volop evenementen georganiseerd. Vrees bestond dan ook dat de zomer zou gepaard gaan met stijgende criminaliteitscijfers en grote mobiliteitsproblemen. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Ondanks de hittegolf laaiden de gemoederen in politiezone Westkust niet al te vaak hoog op!” besluit voorzitter van politiezone Westkust burgemeester Marc Vanden Bussche met enige trots. 

 

Labels